Je kent ze ongetwijfeld… goede voornemens. Om meer te gaan bewegen. Of minder te gaan eten. Ik ben er dit jaar maar niet aan begonnen.

Al die goede voornemens… het komt er bij mij toch niet van. Maar ik heb mezelf wel een paar culinaire doelen gesteld. Omdat ik me het liefst bezig hou met eten, drinken, reizen en schrijven. Als het maar enigszins culinair te noemen is en er een verhaal, tekst of artikel van of over te maken valt, ben ik blij. De hoogste tijd dus om eens nader te bekijken hoe ik mijn favoriete bezigheden ook dit jaar de boventoon kan laten voeren.


Reizen: Oregon en Hongkong

De eerste trips voor 2014 zijn geregeld! Ik ga Oregon (van Portland naar de kust en via het wijngebied weer terug) en – alle uithoeken van – wereldstad Hongkong bezoeken en ontdekken. Ik heb er zin in! En als het goed is, heb ik na deze twee reizen nog negen maanden over om te vullen met andere interessante trips en uitstapjes. Die natuurlijk allemaal een culinaire insteek hebben of krijgen. Maar dat spreekt voor zich!


Eten & drinken: workshop fermenteren

Koken is niet direct mijn hobby. Dat wist je misschien al. Toch wil ik mezelf wat meer technieken eigen gaan maken. Al is het maar om aan den lijve te ontdekken hoe makkelijk of moeilijk sommige producten en gerechten te fabriceren zijn. Na een geslaagde worsten-draai-dag (maar liefst 100 worsten gemaakt speciaal voor de evenzo geslaagde Nieuwjaarsbrunch bij Ruben’s Proeflokaal), staat nu het fermenteren op mijn verlanglijst. Ik heb me inmiddels officieel ingeschreven voor de workshop, dus ik kan niet meer terug. Ik hoop alleen wel dat het minder ‘messy’ is dan in deze video…