Bij deze restaurants heb ik nieuwe gerechten geproefd en bijzondere ingrediënten ontdekt.  Ik heb er genoten van de sfeer en van de ervaring. Het zijn plekken waar ik soms verrast ben, maar waar ik altijd geïnspireerd ben geraakt.

NEDERLAND
Beluga** – Maastricht
Bridges* – Amsterdam
Culinair Podium – Utrecht
De Leest*** – Vaassen
De Librije*** – Zwolle
De Nieuwe Winkel – Nijmegen
De Swarte Ruijter* – Holten
Ivy*(nu FG) – Rotterdam
La Enoteca – Rotterdam
Le Petit Bistro – Amsterdam
Marius – Amsterdam
NIVEN* – Rijswijk
Rijsel – Amsterdam
Ron Gastrobar** – Amsterdam
Tout à Fait* – Maastricht
Yamazato* – Amsterdam
Zarzo – Eindhoven

EUROPA
42ᵒ raw – Kopenhagen
Bart à Vin – Antwerpen
Bica do Sapato – Lissabon
Bistro Guggenheim – Bilbao
Bullerei – Hamburg
Commerc 24** – Barcelona
Cookies Cream – Berlijn
El Cenador del Prado – Madrid
Fiskebar – Kopenhagen
In de Wulf* – Dranouter, België
Kursaal* – San Sebastian
Landhaus Bacher – Mautern, Oostenrijk
Mugaritz** – Gipuzkoa, Spanje
Noma** – Kopenhagen
Ottolenghi  – London
St. John* – London

USA
Alinea*** – Chicago
Clyde Commons – Portland, Oregon
Joel Palmer House – Dayton, Oregon
Ox – Portland, Oregon

AZIE
Ho Hung Kee* – Hongkong
Little Bao – Hongkong
Tim Ho Wan* – Hongkong

ZUID-AMERIKA
Urko, Quito, Ecuador